Vychytávky modernej domácnosti. Moderná doba si žiada modernú domácnosť. Ak chcete byť v obraze a nezaostávať, prípadne si čo-to doma uľahčiť či spríjemniť, ponúkame prehľad vychytávok pre domácnosť v roku 2022.

Všetko je SMART, aj kúrenie

Už sa nemusíte prílišne zamýšľať nad tým, či vetrať alebo nevetrať, kedy zapínať radiátor a kedy naopak nie. Smart termostatická hlavica pre radiátory vám pomôže s automatizáciou vášho vetrania tak efektívne, že po čase aj zabudnete na to, že kúrite.


Umožní vám nastavenie si času, kedy nie ste doma, teda sa automaticky vypne, alebo počas spánku či vtedy, keď odídete z domu. Nastavíte si rôzne teploty počas dňa podľa toho, či sedíte doma pri počítači a pracujete z domu, varíte, alebo upratujete a prílišné vyhriatie domácnosti by vás nútilo vetrať a vyhadzovať peniaze doslova z okna. Výsledok? Ušetrené peniaze.

 

Čistý vzduch aj vnútri

Pokiaľ ste zvyknutí pracovať v kancelárií, kde neustále beží klimatizácia, asi viete, že svieži a filtrovaný vzduch je niekedy na nezaplatenie. O čistenie vzduchu od peľu a iných nepríjemností sa postará aj čistička vzduchu. Tu však dbajte aj na klasické vetranie. Čistička vám vzduch síce vyčistí, no nenahradí ten čerstvý.

 

Merače CO2 vo vzduchu

Viete si predstaviť, ako rýchlo sa vydýcha vzduch v bežnej miestnosti? Aj keď vetráte a dbáte na pravidelnú výmenu vzduchu, pri obstaraní takéhoto merača by ste boli určite prekvapení. Nevyvetraný vzduch, a teda vzduch s vysokým obsahom CO2, môže spôsobiť hneď niekoľko problémov všetkým členom domácnosti.

Napríklad, číslo vyššie ako 1500 ppm spôsobuje malátnosť, zhoršenie koncentrácie či bolesti hlavy. Dbajte teda na pravidelnú výmenu vzduchu.

Vysávanie hrou

V čase, keď tieto smart vysávače začali, stretli sa s množstvom technických chýb či s komplikáciami. Nie všetky, no zopár kúskov, ktoré nevyhovovali spotrebiteľom sa určite našlo. Ako aj iné vychytávky, aj smart vysávače prichádzajú do éry, keď sa snažia prispôsobiť požiadavkám spotrebiteľov. Čo teda môžete od SMART vysávača čakať?


Sú tiché, ovládané mobilom či ovládačom, pre podlahy či koberce a so zberným košom. A je toho určite oveľa viac. Stačí, aby ste si vybrali podľa parametrov, ktoré očakávate.

SMART kvetináč

V domácnosti má každý z nás nejakú tú rastlinku. Počas pracovného týždňa a časovo vyťaženého víkendu sa môže stať, že rastliny zabudnete zaliať. Uhynú. So smart kvetináčmi sa vám to nestane. Nájdete ich v rôznych prevedeniach, či už farebne, tvarovo, typovo. Kvetináč sa postará za vás o rastlinku, ktorú doňho posadíte. Navyše šetrí vodu a uchováva v pôde potrebné živiny.

 

Predstavili sme vám iba zopár z tých najhorúcejších vychytávok, ktoré aktuálne letia.
Na trhu je ich však naozaj mnoho. Stačí vedieť, čo hľadáte a určite to nájdete