Farbou roka 2023 sa stala Pantone Viva Magenta 18-1750.

Aktuálna farba roka, Viva Magenta, nahradila doteraz úradujúcu Very Peri. Farba, ktorá symbolizuje energiu a elán, ktorý je v dnešnej dobe tak potrebný. Je novým signálom odvahy, sily a búrlivosti vyjadrujúcej radosť a optimizmus. Je to farba, ktorá pomáha písať nový príbeh pre nás všetkých.

Leatrice Eiseman, Výkonná riaditeľka, Pantone Color Institute, sa k novej farbe roka vyjadrila takto: „V tomto veku technológií hľadáme inšpiráciu v prírode a v tom, čo je skutočné. PANTONE 18-1750 Viva Magenta pochádza z rodiny červených farieb a je inšpirovaná červenou farbou karmínu, ktorý je nielen jedným z najvzácnejších farbív patriacich do rodiny prírodných farbív, ale aj jedným z najsilnejších a najjasnejších farbív, aké svet pozná.“

Viva Magenta je zároveň farbou, ktorá vyjadruje rovnováhu medzi teplými a studenými odtieňmi, nie je agresívna, práve naopak, jemne dopĺňa a dotvára pozitívnejšiu budúcnosť.

Ako skombinovať farbu v domácnosti?

Či už ste zástancami trendov alebo nie, možno práve táto farba je to, čo vám doma chýba. Nový nádych, nová energia a atmosféra vášho domova doladená do optimistickejších zajtrajškov.

Skúste ju spojiť s neutrálnejšími tónmi, ktoré sú nesmrteľnou klasikou v interiérovom dizajne.

60-30-10

Pri vyberaní farieb môžete použiť toto jednoduché pravidlo a úspech máte zaručený. 60 % by mala tvoriť dominantná farba, 30 % sekundárna a zvyšných 10 % by malo patriť doplnkovej farbe, ktorá celý priestor dotvára. Ak máte radi experimenty, nový štýl a zaujímavé zmeny, vyskúšajte túto farbu ako doplnkovú a zmenu máte zaručenú.

Aj keď veríme, že zakomponovanie tohto odtieňa nebude najľahšou úlohou, s odhodlaním zvládnete všetko. A ak nie ste pripravení na komplexné zmeny interiérového dizajnu, avšak túžite aspoň po malom kúsku tejto odvážnej farby, môžete nájsť malý nenápadný doplnok, ako napríklad rám na fotku, kvetináč, vázu či čokoľvek iné, čo vás osloví.

 

Ak hľadáte inšpiráciu pre oživenie interiéru, skúste štýl boho s prvkami progresívnej domácnosti. Túžite mať kúsok prírody aj vo vnútri? O tom, ako zariadiť zimnú záhradu, si môžete prečítať tu.

Potrebujete poradiť, pomôcť s predajom alebo kúpou nehnuteľnosti? Neváhajte a obráťte sa na nás.