Máte pocit, že je čas na zmenu? So začiatkom nového roka prišli na scénu aj nové trendy. A my sme sa rozhodli pripraviť si pre vás výber toho najlepšieho. Doma trávime najviac času a je dôležité, aby to bolo miesto, kde sa cítime najlepšie, najpohodlnejšie a sami sebou. Tak prečo si svoj domov z času na čas neurobiť krajším?

INTERIÉR

Rovnako ako farba pre rok 2022, Very Peri, vyjadruje dynamiku nového sveta a podporuje kreatívne myslenie, tak aj dizajnové typy sa nesú v tomto duchu. Dôraz je hlavne na pohodlí, komforte a harmónii.

1. Udržateľnosť

Je prioritou tohto roku. Aj dizajnéri sa snažia pomôcť ekosystému, a tak vytvárajú kúsky, ktoré sú nielen praktické, ale aj recyklovateľné, majú dlhú životnosť a šetria prostredie. Šetrenie prírody a podpora tvorby vlastných dekorácií sú bodmi, ktoré sa nesú v spoločnom duchu s rokom 2022.

2. Tapety

Po dlhšej odmlke sa vracajú na výslnie, a to v modernom štýle. Tapety na menej tradičných miestach sú hotovým hitom. Originálny dizajn a priestor pre vybláznenie sa. Vzor chevron, (opakovaný vzor do písmena V), romantické kvetiny, vintage štýl. A kam s nimi? Na plafón, skriňu a všade tam, kde si ich len viete predstaviť.

3. Prírodné odtiene

Ak by ste si farbou roka nerozumeli, nemajte obavy. Kávová, piesková, šedá, zelená – smaragdová a ďalšie odtiene, sú taktiež favoritmi pre tento rok. Safari štýl v príjemných zemitých odtieňoch pôsobí nielen upokojujúco, ale aj útulne.

4. Biofilný dizajn

Chýba vám cestovanie, socializácia a hľadáte spôsob ako sa spojiť s prírodou? Doneste si prírodu domov. Je množstvo rastlín, ktoré vám pomôžu dodať nádych prírody u vás doma. A dokonca sú aj také, ktoré vám vedia pomôcť s vlhkosťou alebo prečistením vzduchu. Už máte tú svoju?

5. Detaily

Rovnako ako v móde, aj v interiéroch dochádza k veľkým návratom. 60. a 70. roky sa vracajú na scénu. Hľadáme jedinečnosť a poctivé detaily. Tkaniny, ktoré precízne prepracované, ručná práca na nábytku či čokoľvek iné, čo vás vráti v čase. Ak máte potrebu vyhnúť sa tuctovosti, práve tento „návrat v čase“ môže byť pre vás tým pravým riešením.

6. 3D doplnky

Či už ide o hrubú omietku, výklenky alebo výbežky zo steny, nápadom sa medze nekladú. Vyskúšajte osviežiť svoj domov s 3D umením na stenách.

7. Zóny

Trend zónovania priestoru nastupuje, a to s jednoduchými pravidlami. Základným pravidlom je vytvoriť si priestor na prácu, oddych a zábavu, a to v jednej miestnosti. Napríklad, vaša obývačka môže byť rozdelená strategickým regálom alebo paravánom. Myšlienkou je vytvoriť si priestor, ktorý bude ponúkať viacstranné využitie.

Zaujal vás niektorý z týchto trendov? Inšpiroval? Ak áno, a premýšľate nad tým, ako si tento rok bývanie vylepšiť ešte viac, vyskúšajte aj rôznych pomocníkov v domácnosti, ktorí vám spestria každodenné fungovanie o čosi viac.