Nová farba reprezentujúca vynaliezavosť a kreativitu. PANTONE Color Institute sa hlási s farbou pre nadchádzajúci rok. Very Peri je odtieňom pre rok 2022 a môžeme s istotou povedať, že rovnako ako rok, ktorý nás čaká, je táto farba výnimočná.

Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že ide o klasickú fialovú farbu, prípadne jej pastelovú verziu, opak je pravdou. Very Peri je úplne novým odtieňom, ktorý so sebou prináša aj dynamiku nového sveta, pomocou tvorenia nových farebných možností.

Tento odtieň vyjadruje sebadôveru, odvahu, zvedavosť a podporu tvorivého ducha, ktorý sa nachádza v každom z nás. Very Peri nám pomáha prijať zmeny vo svete, a zároveň vidieť more možností, ktoré sú pred nami, spolu s víziou do budúcnosti. Dostávame sa z obdobia izolácie, prechádzame do rušných dní kde sa menia nielen naše štandardy a predstavy. Fyzický svet sa spája s tým digitálnym novými spôsobmi.

S rastom digitálnej komunity a digitálneho priestoru má teda PANTONE 17-3938 Very Peri ilustrovať akýsi prieliv či fúziu trendov, ktoré vznikajú vo svete digitálnom a prejavujú sa v tom fyzickom, a takisto naopak.

Very Peri zahŕňa všetky kvality modrých odtieňov a zároveň zachytáva fialovo – červený podtón a prejavuje radosť a dynamiku, ktoré podporujú kreativitu a nápaditosť.

Pravdou je, že zakomponovať tento odtieň do interiéru, nie je najľahšou úlohou. Záleží len na vás a na vašej predstave. Máte množstvo možností. Od najmenších detailov až pod výrazné doplnky, či dokonca celé steny. Je to len na vás, či sa rozhodnete zaradiť farbu do vášho interiéru, do šatníka, alebo len tak niekde nenápadne pre radosť.

Spoločnosť PANTONE každoročne vyberá farbu pre nadchádzajúci rok, predpovedá globálne trendy a spolupracuje so spoločnosťami pre efektívne využitie sily farieb a ich emócií.

Páči sa vám? Ak chcete zrenovovať interiér a použiť túto farbu roka, vrelo do toho. Možno vás to namotivuje na viaceré zmeny, ktoré vám pomôžu bývať ešte lepšie v smart domácnosti