Moderný svet sa stal globálnou krajinou vďaka zázrakom vedy a techniky. Práve spomínaná technológia zmenila naše zvyky, režimy, myslenie a životný štýl. Dalo nám to príležitosť na zlepšenie a modernizáciu nášho životného štýlu. Každodenný život sa teraz zmenil na nové trendy. Pokročilé a inteligentné spotrebiče nám dávajú šancu urobiť z našich domovov tie inteligentnejšie.

Naše telefóny označujeme ako smart zariadenia. Mnoho nových spotrebičov sa uvádza na trh ako inteligentné alebo smart a ľudia na celom svete čoraz častejšie transformujú svoje domácnosti na inteligentné. Technológia má obrovský vplyv na spôsob, akým sa veci dejú a ľudia sa jej neustále prispôsobujú. Nová technológia spája zariadenie so zariadením pomocou sietí. Je to takmer rovnaké, ako sa pripájajú nové zariadenia k internetu na počítači.

Ako to v praxi funguje? Keď zaznie budík, automaticky sa otvoria žalúzie a kávovar vám začne pripravovať vašu každodennú rannú šálku espressa. Ešte predtým, ako sa spustí váš budík  je zapnutý ohrievač vody, takže ak vstanete, máte horúcu vodu. Keď vstúpite do kuchyne, podľa dostupných potravín a položiek vám vaša vlastná chladnička navrhne raňajky, ktoré si môžete pripraviť a dokonca pripomenie vajíčka, ktoré si musíte kúpiť. Televízor, svetlá a iné spotrebiče sa automaticky vypnú, akonáhle odídete z domu. Že to znie futuristicky? Práve naopak, tento druh inteligentných domov môžeme v blízkej budúcnosti očakávať bežne.

Domáca automatizácia je spôsob života

K internetu môžeme pripojiť takmer akékoľvek smart zariadenie. Táto automatizácia nám nielen uľahčí život, ale aj šetrí energiu a náklady. Predstavte si, že optimalizujete úroveň klimatizácie počas horúceho letného dňa alebo že svetlá a vaša obľúbená hudba sa automaticky vypnú, keď idete spať.

Aj keď sú domácnosti inteligentné, treba ich udržiavať v bezpečí. Jednou z najväčších hrozieb pre inteligentné zariadenia sú internetoví hackeri. Preto ako užívateľ tejto technológie musíte neustále meniť heslá na svojich zariadeniach, nechať si aktualizovať softvér a zabezpečiť, aby sa po zakúpení zmenilo ID každého zariadenia. Mali by byť nainštalované neustále opravy softvéru, aby sa zabránilo zraniteľnosti.

Inteligentná domácnosť vám poskytuje pohodlie ovládania a automatizácie každého zariadenia a prístroja v domácnosti, stará sa o vaše potreby v oblasti bezpečnosti a ochrany, šetrí energiu a šetrí náklady. Vo veľmi blízkej budúcnosti budeme bývať v apartmánoch vybavených a ovládaných úplne inteligentnými zariadeniami.

Najčastejšie smart technológie v domácnostiach

Smart detektory dymu a dymové alarmy

Je veľmi pohodlné a efektívne používať pokročilé spotrebiče a zmeniť svoj domov na inteligentný. Môžete napríklad použiť inteligentný dymový alarm, ktorý je výhodný. Tento malý prístroj má schopnosť prepojiť všetky vaše alarmy. Prináša to jednoduché a inteligentné nastavovanie budíkov, ktoré môžete robiť kdekoľvek a kedykoľvek. Pokročilé modely majú schopnosť pripojiť batérie a prepojiť ich s domácou sieťou Wi-Fi a tiež ich pridať k ďalším existujúcim alarmom. Takže aj vaše staré dymové alarmy a detektory môžu byť inteligentné s malou úpravou.

Smart osvetlenie

Moderný tvar starých žiaroviek. Inteligentné žiarovky spotrebúvajú menej energie a majú nové pokročilé funkcie, ktoré starším žiarovkám chýbajú.

Poskytujú príťažlivejší vzhľad a dajú sa ovládať diaľkovým ovládaním, dotykom alebo dokonca hlasom. Ich svietivosť sa dá zvýšiť alebo znížiť. Nachádzajú sa v mnohých veľkostiach a farbách. Dá sa zakúpiť jednoducho a pomocou tohto moderného modulu môžete previesť svoj domov na inteligentnejší domov založený na technológii.

Inteligentné osvetlenie umožňuje pripojiť svietidlá k domácej sieti a umožňuje tak stlmiť alebo zmeniť nastavenie svetla bez toho, aby ste sa dotkli vypínača.

Smart zabezpečenie

Inteligentné bezpečnostné kamery sú dnes veľmi bežné. Nech už idete kamkoľvek, inteligentný bezpečnostný systém digitálnych fotoaparátov nájdete všade. Tieto kamery je možné ľahko prepojiť s vašimi mobilnými telefónmi a môžete sledovať všetky kúty vášho domu alebo mimo neho.

Smart merače

Inteligentné merače nám pomáhajú vedieť o stave použití vody, plynu a elektriny v domácnostiach alebo v kanceláriách. Tento jednoduchý vynález pomáha udržiavať využitie týchto zariadení. Mnoho spoločností ponúka tieto merače svojim zákazníkom.

Smart domácnosť je budúcnosť

Všetci sme zaneprázdnení a domáca automatizácia vám možno pomôže trochu uľahčiť prácu. Toto je niekoľko bežných zariadení, kde moderná technológia pomáha ľuďom tešiť sa z nových trendov a určite si v tejto ére rýchlych technológií môžu ľudia uľahčiť svoj každodenný život, urobiť ho veselším, príjemnejším a inovatívnejším a to všetko pomocou týchto jednoduchých pomôcok.