V druhej časti nášho seriálu o zaujímavých rekreačných oblastiach na Slovensku vám predstavíme ďalšie oblasti, ktoré sa oplatí mať v hľadáčiku na východe Slovenska v prípade, ak zvažujete kúpu rekreačnej nehnuteľnosti. Či už ste nadšencom turistiky a športu alebo pre vás dokonalá dovolenka znamená oddych vo wellness, veríme, že vám naša séria blogov pomôže správne sa rozhodnúť.

V dnešnom blogu sa zameriame na naše národné klenoty – Slovenský raj a Vysoké Tatry.

 

Daniel Fotta, pobočka Spišská Nová ves

Okresné mesto Spišská Nová Ves je nazývané aj ako vstupná brána do Národného parku Slovenský raj, pričom jedna z najznámejších lokalít je Čingov a Tomášovský výhľad. Táto lokalita je najväčším benefitom a lákadlom hlavne v letnej sezóne pre nadšencov turistiky z celého Slovenska. V meste sa nachádza plaváreň i letné kúpalisko, v zimnom období sú v blízkosti viaceré lyžiarske strediská ako je Poráč, Plejsy alebo Levočská dolina, ktoré ponúkajú okrem ubytovania i wellness. Bežkárske trate si v poslednom období tiež našli svojich nadšencov.

Najväčší záujem je o chatky so záhradkou, kde trávia voľný čas najmä ľudia z neďalekých sídlisk, pričom je to asi najlacnejší variant nehnuteľnosti pre rekreáciu. Ďalším typom žiadanej rekreačnej nehnuteľnosti sú chaty a chalupy, zároveň evidujem veľký záujem o apartmány, ktoré sú obľúbené najmä pre menšiu potrebu investícií a času na údržbu. Dlhé roky takýto typ rekreačnej nehnuteľnosti chýbal, aj napriek tomu, že v lokalite prebieha výstavba projektov na bývanie, aktuálne len jeden sa môže pýšiť rekreačnou lokalitou. Projekt Stará vodáreň je situovaný v bezprostrednej blízkosti Národného parku Slovenský raj v lokalite Čingov, v pokojnom prostredí na okraji lesa, neďaleko rieky Hornád. V rámci revitalizácie objektu ponúka nadštandardné 2 a 3 izbové byty v modernom industriálnom štýle s veľkorysou podlahovou výmerou v uzavretom oplotenom areáli s parkovaním.

 

PLUS:

- historické pamiatky (Levoča, Spišský hrad, zrúcaniny kláštoriska v Slovenskom raji,...)

- turistika

 

MÍNUS:

- absencia prírodných vodných plôch na kúpanie v bezprostrednej blízkosti

 

Sandra Teleková, marketingový manažér

Neobyčajná koncentrácia prírodných krás a nekonečné možnosti športového vyžitia, to je len málo z toho, čo definuje Tatry, raj turistov na Slovensku. K našim horám neodmysliteľne patrí pešia turistika a lyžovanie na Štrbskom plese či v Tatranskej Lomnici. Región pod Tatrami dokáže uspokojiť aj tých najnáročnejších golfových nadšencov a ponúknuť okrem špičkových ihrísk aj exkluzívne panoramatické výhľady. Podtatranská metropola, mesto Poprad, sa okrem historických pamiatok na Námestí sv. Egídia pýši najmä turisticky obľúbenou Spišskou Sobotou, ktorej centrum bolo vyhlásené za mestskú pamiatkovú rezerváciu. Mimoriadne obľúbený je tiež rezort AquaCity Poprad, ktorý ponúka najväčšie wellness a spa centrum na Slovensku, nadštandardnú zdravotnú starostlivosť v súkromnej klinike a rôzne možnosti zábavy aj pre najmenších.

Vzhľadom na to, že Tatry patria medzi turisticky najvyhľadávanejšiu lokalitu na Slovensku, je dopyt po rekreačných nehnuteľnostiach enormný. Citlivo vnímaná ochrana prírody nášho národného klenotu však dáva náskok rozumným výstavbám, ktoré dokážu poskytnúť komplexné služby v dostupných lokalitách. Jedným z takých projektov je aj komplex luxusných apartmánových domov Sunny Side z portfólia AquaCity Poprad v bezprostrednej blízkosti rezortu, ktorý prináša spojenie podtatranskej prírody a nadštandardnej občianskej vybavenosti. Apartmány sú vďaka dispozičnému a prevádzkovému riešeniu bezpečnou investíciou v top lokalite pod Tatrami, ktorá navyše ponúka možnosť pasívneho príjmu vo forme výnosu z vyťažovania. A naviac, vďaka tatranskej električke, ktorá je od Sunny Side vzdialená do 10 minút chôdze, to máte do Tatier na skok.

PLUS:

- celoročne neobmedzené športové a relaxačné možnosti

- občianska vybavenosť a služby

- návratnosť investície do nehnuteľnosti

 

MÍNUS:

- vyššie ceny nehnuteľností