Rekreačné nehnuteľnosti sú žiadanou investíciou čím ďalej tým viac. Viacerí z nás hľadajú ideálne lokality s nehnuteľnosťami, do ktorých sa oplatí investovať nielen peniaze, ale častokrát aj čas v prípade, že je potrebná rekonštrukcia či úprava interiéru/exteriéru. A tieto investované peniaze, spolu s časom, chceme venovať tomu, čo má význam. Ako si však vybrať?

Vhodná lokalita

Výber lokality je veľmi subjektívne rozhodnutie. Záleží nielen od toho, čomu sa chcete vo voľnom čase venovať, ale aj od času, ktorý mienite venovať samotnému presunu k rekreačnej nehnuteľnosti. Chcete sa venovať vodným športom? Turistike? Chcete nehnuteľnosť navštevovať každý víkend, alebo ju plánujete ako únik z bežného života, a teda – čím ďalej od mesta, tým lepšie? Aj tieto základné otázky vám pomôžu prísť na to, čo skutočne očakávate a po čom je vhodné sa porozhliadnuť.

 

Plány obce a osobná prehliadka

Pred kúpou si overte, či v danej lokalite nie sú plánované zásadné zmeny, a teda, či obec neplánuje výstavbu nehnuteľností alebo ciest. Pri overovaní všetkých náležitostí bude vhodné, ak sa obrátite na realitného makléra, ktorý vám pomôže nielen nehnuteľnosť nájsť, ale aj preveriť všetko potrebné k vašej spokojnosti.

Ak sa už rozhodnete pre kúpu, vždy si nehnuteľnosť obhliadnite osobne. Budete tak mať istotu, že vás po kúpe nič neprekvapí.

Na Slovensku patria medzi najobľúbenejšie lokality Vysoké a Nízke Tatry, Malé Karpaty, Orava, Záhorie či iné zaujímavé lokality, ktoré ponúkajú pokojné priestranstvo na oddych a regeneráciu. Dovolenkovať doma, na Slovensku, tak bude pohodlnejšie a v konečnom dôsledku aj pokojnejšie. Budete stále vo svojom.

 

Chata alebo chalupa?

Pokiaľ hľadáte rekreačnú nehnuteľnosť priamo v prírode, chata je pre vás ako stvorená. Je určená na rekreačné účely počas sezóny a taktiež je vzdialená od obývanej časti danej lokality.

Naopak chalupa je starší vidiecky dom, ktorý sa môže nachádzať priamo v obci alebo v určitej časti danej obce. Bývať, ako aj oddychovať, tu môžete celoročne.

 

Ako nadobudnúť rekreačnú nehnuteľnosť?

Ako pri všetkých nehnuteľnostiach, možností je mnoho. Môžete si urobiť vlastný prieskum, prípadne s pomocou vašich známych, a prehľadať aj ponuky na internete.

Výhodnejšie a bezpečnejšie však je kontaktovať makléra, ktorý vám pomôže vybrať tú správnu nehnuteľnosť tak, aby ste investovali múdro a boli spokojní s výberom a kúpou.

Pokiaľ hľadáte viac informácií o rekreačných nehnuteľnostiach, neváhajte čítať ďalej. Prehľad cien ako aj lokalít vám prinášame prostredníctvom rozhovoru s našimi maklérmi.