Je vám váš byt zrazu primalý, sťahujete sa za prácou či rodinou do iného mesta alebo by ste radi investovali do nehnuteľnosti? Dôvodov, pre ktoré začíname hľadať nehnuteľnosť je množstvo.

Odhodlaní filtrujeme a skrolujeme ponuky na internete až zistíme, že si z toho množstva ani nevieme vybrať. Nehnuteľnosti zverejňované duplicitne a dokonca s rôznymi predajnými cenami, neprofesionálna prezentácia, nejasný technický stav nehnuteľností a ceny, ktoré sa nám zdajú vysoké. Mnohokrát hľadáme dlhodobo a neúspešne.

Viete však, že existuje jednoduché riešenie? Služba Maklér kupujúceho, ktorá je v zahraničí dlhodobo zaužívaná, avšak na Slovensku mnohí klienti realitných kancelárií nevedia čo môžu očakávať, nakoľko sa dostupná interpretácia líši.

Opýtali sme sa našich kolegov, realitných maklérov, ako vedia záujemcom o hľadanie nového bývania tento proces zjednodušiť.

 

Ako takáto spolupráca prebieha?

Kľúčom k úspešnej spolupráci je dôvera. Záujemca o službu Maklér kupujúceho je vopred krok po kroku oboznámený s podmienkami a presným časovým rozvrhom. Mojou úlohou je tiež spoznať očakávania a predstavy klienta, jeho životnú situáciu a životný štýl. Realitný maklér sa stáva poradcom a mentorom klienta vo všetkých aspektoch obchodného prípadu, od prvotného usmernenia na základe finančného stropu, právne „odobrenie“ danej nehnuteľnosti až po po-predajný servis.

Ing. Ľubomír Otruta, pobočka Prešov

 

V čom vnímate najväčší benefit tejto služby?

Vďaka skúsenostiam a znalostiam viem identifikovať nehnuteľnosti, ktoré zodpovedajú potrebám a predstavám klienta a vyhnúť sa tým, ktoré by mohli predstavovať riziko. Okrem toho mám prístup aj k tzv. neverejným ponukám, ktoré nie sú bežne dohladateľné. Ďalšou z výhod je schopnosť vyjednávať, ktorá vedie k zníženiu ceny a môj klient tak čiastku provízie nevníma ako výdavok navyše. Hľadanie nehnuteľnosti si vyžaduje viac času ako bežný predaj, vždy sa mi však podarilo nájsť klientom nehnuteľnosť do 3 týždňov.

Renáta Minarovičová, pobočka Bratislava

 

Aké služby ako maklér na strane kupujúceho poskytujete?

- prieskum trhu na základe požiadaviek a predstáv klienta

- plánovanie a uskutočnenie profesionálnych obhliadok nehnuteľností v mene klienta, preverenie technického a právneho stav nehnuteľností, identifikácia pozítívnych a negatívnych aspektov

- vyjednanie kúpnej ceny a komunikácia s predávajúcim alebo referenčným maklérom

- zabezpečenie súdnoznaleckého posudku, notárskej úschovy a financovania

- priprava kompletného právneho servisu, overenie podpisov u notára

- pomoc pri protokolárnom odovzdaní nehnuteľnosti a prepise energií

 

Ing. Ľubomír Ortuta, pobočka Prešov

Renáta Minarovičová, pobočka Bratislava

 

Maklér kupujúceho je vašim spoľahlivým sprievodcom v dynamickom svete realít. Nechajte skúseného profesionála aby sa o všetko postaral a našiel vám nový domov rýchlejšie a efektívnejšie.