Novinky, ktoré sú práve trendy a novinky, ktoré sú trendy stále. Ako si vybrať a čo je hitom v tomto roku?

Rok 2023 so sebou priniesol nádielku trendov pre interiér a exteriér. Ako v nich vyznať a ktorým trendom sa oplatí dať šancu? Vybrali sme 5 najzaujímavejších trendov roku 2023.

Späť v čase

S postupom času sa vzďaľujeme od úplného minimalizmu a priestor je prenechaný štýlom minulým, ako napríklad Art Deco. Krásne detaily, geometrické vzory, či jasné farby. Štýl Art Deco prináša symetriu, ktorá postupne prenáša trendy minulé do súčasnosti, a to vo veľkom štýle.

Multifunkčnosť

Posledné mesiace a roky nám ukázali, aká je multifunkčnosť priestoru dôležitá. Vzniká pomyselné „premostenie“ medzi zábavou a cvičením, luxusom a hernými priestormi. Priestory, ktoré nie sú jednotvárne a zároveň nerušia.

Dávka nostalgie

Pohodlný a útulný interiérový dizajn nám dokáže navodiť aj pocit nostalgie. Farebné trendy, ako napríklad farba roka 2023 – VIVA MAGENTA, budú jemne spolupracovať s nostalgiou a spoločne vykúzlia neočakávanú atmosféru.

Krivky

Oblé detaily preberajú štafetu od hrán a prinášajú so sebou jemnú hravosť. Zaoblené hrany, oblúky, kúsky v tvare polmesiaca. To všetko sa dostáva do popredia. Povedzte áno podlhovastým zrkadlám, hubovým osvetleniam, architektonickým detailom s možnosťou nádychu futurizmu. Popusťte vlnu svojej fantázie, smelo do toho.

Dokonalé nedokonalosti

O tom, že upcyklovanie je stále trendy, sme už písali. A v tomto roku bude práve to, s prínosom jedinečnosti, trendy. Domáce dekorácie, organické a ručne vyrábané, či remeselné. Vízia dokonalosti sa stráca a práve tieto nedokonalé detaily ozvláštnia estetiku celého priestoru.

 

Zaujíma vás, ako sa trendy časom menia? Ktoré trendy pretrvávajú aj z roka 2022? To, ako aj iné témy, nájdete na našom blogu.

Pokiaľ máte záujem o predaj či kúpu nehnuteľností, neváhajte a obráťte sa na nás.