Open House je vopred komunikovaná a koordinovaná obhliadka nehnuteľnosti pre väčší počet záujemcov, ktorá je vnímaná ako Deň otvorených dverí.

Slúži na to, aby sa v konkrétny deň a čas (spravidla cez víkend) predstavila nehnuteľnosť v širšom meradle potenciálnym záujemcom do takej miery, aby ich presvedčila na kúpu. Zväčša sa jedná sa o nehnuteľnosť, ktorá je zariadená a kompletne vybavená. Kým v zahraničí je Open House spájaný hlavne s luxusnými nehnuteľnosťami, na slovenskom trhu sa najčastejšie stretávame s požiadavkou na predaj formou Open House v prípade, ak sa jedná o nehnuteľnosť, ktorá nie je verejne ponúkaná na realitných portáloch.

Ako je to na Slovensku?

Vo všeobecnosti je Open House na slovenskom trhu málo zaužívaný, avšak stále ostáva vnímaný ako efektívny predajný nástroj pri špecifických typoch nehnuteľností. Primárne sa jedná o nehnuteľnosti z luxusnejšieho segmentu, prípadne o developerské projekty, nakoľko náklady na prípravu takejto formy propagácie nehnuteľnosti sú vyššie ako pri štandardnom predaji. Po období pandemických opatrení je Open House tiež príjemnou zmenou a možnosťou na nadväzovanie nových kontaktov nielen s potenciálnymi záujemcami, ale aj s externými dodávateľmi, ktorí sú často súčasťou tohto typu obhliadky. 

Vo Winners Reality máme s Open House obhliadkami dlhoročné skúsenosti a pre našich klientov vieme zabezpečiť komplexný servis spojený nielen so zážitkom, ale primárne s úspešným predajom. Ku každej nehnuteľnosti pristupujeme individuálne. Tím skúsených maklérov dopĺňajú hypotekárni špecialisti z Winners Hypotéka a ďalší externí spolupracujúci partneri v nadväznosti na konkrétny typ programu, ktorí je starostlivo volený v závislosti od typu nehnuteľnosti.

Čo je súčasťou OPEN HOUSE a ako prebieha?

V úvode určujeme vhodné časové rozpätie, na základe ktorého neskôr pozývame záujemcov, prípadne oslovujeme ďalšie realitné kancelárie. Veľmi obľúbenou súčasťou je malý raut alebo catering, no v praxi sa stretávame aj s ďalšími kreatívnejšími spôsobmi prezentácie od výstavy umenia miestnych umelcov, cez usporiadanie charitatívnej akcie, workshopov alebo seminárov, až po spolupráce s miestnymi predajcami dizajnového nábytku. 

V prípade ak organizujeme Open House na nehnuteľnosti, ktorá nie je zariadená kompletne, nadväzujeme spoluprácu s architektom a následne dodávateľom, ktorý interiér zariadia podľa charakteru danej nehnuteľnosti a mnohým záujemcom uľahčia proces rozhodovania. Pri zariaďovaní je potrebné myslieť aj na praktickú stránku a preto sa zameriavame na nábytok, ktorý spĺňa oddychovú funkciu, nakoľko záujemcovia v rámci Open House strávia na nehnuteľnosti spravidla dlhší čas ako pri štandardnom type obhliadky.

Prečo by mal predávajúci na Open House pristúpiť?

Prezentovanú nehnuteľnosť dokážeme týmto spôsobom odčleniť od zvyšných nehnuteľností a urobiť z obhliadky nehnuteľnosti príjemný zážitok.