Outdoor, resp. vonkajšie spálne sú čoraz obľúbenejšie u mladých rodín, a to nielen z pohľadu efektívneho využitia priestoru, dizajnu, ale aj zo zdravotných dôvodov. Tu je pár tipov, prečo by ste mali zvážiť pridanie vonkajšej spálne v rámci vášho domova.

Rozšírenie vášho domova

Na vonkajšie obytné priestory sa dá pozerať ako na rozšírenie vášho domova a nie len ako na samostatný priestor. Priestor za domom, resp. záhrada sú už dlhodobo považované za miesto, kde sa dá relaxovať a ktoré tiež poskytuje priestor na hru pre deti. Namiesto toho, aby ste tento priestor udržiavali ako samostatnú časť vášho domova, môžete z neho spraviť súčasť vášho domu a vytvoriť tak priestor, kde si môžete oddýchnuť a relaxovať nielen v noci, ale aj po celý deň.

Korešponduje s vašim životným štýlom

Bez ohľadu na to, akým životným štýlom žijete, môžete ho  vyjadriť pomocou vonkajšieho dizajnu vašej spálne. Keď je počas leta telo a radi trávite čas vonku, môžete hneď vedľa vonkajšej spálne umiestniť bazén.

Benefity pre vaše zdravie

Vonkajšie priestory sú terapeutické už len preto, že pocit akoby ste boli priamo v prírode znižuje hladinu stresu, vďaka čomu sa cítime uvoľnenejšie. Čas strávený vo vonkajšom, aj keď ohraničenom priestore, prispieva k znižovaniu depresie a úzkosti, zlepšeniu imunitného systému, podpore dobrého zraku a slúži ako útočisko pri úniku od každodenného života a pracovných faktorov stresu.

Množstvo dizajnových možností

Pokiaľ ide o vytvorenie vonkajšej spálne alebo iného obytného priestoru, možnosti dizajnu sú neobmedzené. Tieto vonkajšie priestory sú neformálnym rozšírením vášho domova a mali by poskytovať pohodlie, relaxáciu a funkčnosť. Pred renováciou alebo návrhom vonkajšej miestnosti je potrebné vziať do úvahy nasledujúce faktory: umiestnenie v rámci domu, kontinuita priestoru a samotná téma priestoru.

Ak hľadáte zmenu, vonkajšia spálňa môže byť dokonalým doplnkom vášho domova. Poskytuje miesto pre vašu rodinu na odpočinok, hodí sa ku každému životnému štýlu a má tiež veľa zdravotných výhod.