Váš byt, či dom sú miestom, kde trávite väčšinu času. Domov je však domovom vtedy, keď sa v ňom cítite komfortne. V prípade, že vlastníte malý byt, môžete to vo vás budiť pocit, že máte nedostatok miesta. Prečítajte si preto náš blog o tom, ako dokážete opticky zväčšiť akýkoľvek priestor vo vašom byte.

Výber správnej farby

Svetlé odtiene sú najlepším riešením nie len pre steny, ale aj nábytok. Typickým príkladom  je biela farba. Absorbuje viac svetla a rozjasní tak celú miestnosť. Vďaka tomu budete vnímať priestor ako väčší a priestrannejší.

Minimalizmus

Nie nadarmo sa vraví, že menej je niekedy viac. Skúste zvážiť to, ako sa rozhodnete zariadiť si váš byt. V obývacej izbe nepotrebujete toho veľa. Stačí pohovka, malý čajový stolík, skrinka a pohodlné kreslo. Vyhnite sa zbytočným dekoráciám, ktoré tam vôbec nepotrebujete. S niekoľkými kusmi nábytku bude vaša miestnosť vizuálne širšia.

Zasúvacie  dvere

Koľkokrát ste nemohli umiestniť nábytok v izbe  podľa vašich predstáv, práve  kvôli otvoreniu dverí? Tento problém vyriešia zasúvacie dvere. Nielen že sú praktickejšie, ale tiež vám umožnia mať oveľa viac voľného miesta. A hlavne, nábytku už nebudú prekážať.

Väčšie okná

Svetlo dokáže rozžiariť celú miestnosť, čím ju opticky zväčší. Zvážte  inštaláciu väčších okien. Okno pokrývajúce veľkú časť steny umožní prirodzenému slnečnému žiareniu vniknúť do miestnosti.