Viete, ako môžete predať svoju nehnuteľnosť rýchlejšie a za lepšiu cenu? Práve vďaka home staging.

Predaj vašej nehnuteľnosti naberie úplne iný rozmer, ak využijete v spolupráci s realitnou kanceláriou home staging. Ide o estetickú prípravu vašej nehnuteľnosti na predaj, ktorej cieľom je maximálne využiť a demonštrovať potenciál danej nehnuteľnosti. Laicky povedané, tak ako sa chystáte ľudia na rande, toľko času by ste mali venovať aj príprave nehnuteľnosti k predaju. Ak prevediete kvalitný home staging, dokážete urýchliť predaj nehnuteľnosti a zvýšiť počet záujemcov o jej kúpu. Čo v neposlednom rade znamená aj zvýšenie jej predajnej ceny.

Je to naozaj také dôležité?

Áno je. Bez debaty. Home staging je aj takým malým útokom na ľudskú psychiku, ktorá pracuje neskutočne. Správny realitný maklér ju však vie predvídať, vie odhadnúť, čo daná nehnuteľnosť potrebuje a ako ju vie predať. Podľa štatistík, väčšina kupujúcich sa rozhodne v priebehu prvých 8 sekúnd. Prvý dojem je dôležitý všade a o to viac pri kúpe tak zásadnej veci, ako je budúci domov. Uznajte sami, ak prídete na obhliadku a v chodbe vás čakajú špinavé topánky,  neporiadok v izbách, či zatiahnuté žalúzie, ktoré robia temný dojem, premýšľali by ste nad kúpou? Asi nie. Ak však dôjdete do čistej domácnosti, s voňavými čerstvými kvetmi na stole v obývačke, pripravenými šálkami na kávu v kuchyni a upratanými izbami. O kúpe minimálne premýšľať začnete a možno vás maklér naláka aj na druhú obhliadku.

Každý realitný maklér by mal byť v úlohe home stagera, ak chce predať rýchlo a dobre. Z nehnuteľnosti treba vyťažiť čo najviac. Ľuďom chýba predstavivosť a preto im musíte ukázať ako bude vyzerať ich priestranný, čistý budúci domov.

Bytový dizajnér nie je home stager

Kým vám bytový dizajnér pomáha pri dizajnovaní vášho nového bývania, home stager je na tej opačnej strane, snaží sa z bývania, ktoré opúšťate vytvoriť čo najlepší priestor pre jeho budúcich majiteľov. Najjednoduchšie je ak na túto prácu oslovíte realitnú kanceláriu. My už vieme, čo vám pomôže. Drobné zmeny dokážu aj bez rozsiahleho zásahu urobiť úžasný celkový dojem.