Nebývate v dome, ale v byte a k tomu nemáte ani balkón. To vôbec nevadí. Dnes si viete zeleň priniesť aj do bytu.

V dnešnej dobe zelene v mestách, ale zúž aj na vidieku ubúda. Ak si však spojenie s prírodou chcete nechať, ale nedisponujete záhradou, či balkónom, vôbec to nevadí. Siahnite po čoraz viac vyhľadávaných machových stenách. Skvelá voľba, ktorá vám spríjemní bývanie nie len pre pohľad, či dotyk, ale aj mnohé ďalšie výhody, ktoré tieto steny majú si určite obľúbite.

Prečo by som nad tým mal uvažovať?

Mach, ktorý je používaný na výrobu machových stien je ručne zbieraný v oblastiach Škandinávie a to z dôvodu ochrany prírody. Na výber máte z niekoľkých druhov machu, či rastlín. Každá machová stena alebo machový obraz si viete vyskladať podľa svojich predstáv. Okrem toho, ako sme už spomínali, je to naozaj na pohľad veľmi príjemné riešenie interiérového dizajnu, avšak prináša aj mnoho ďalších výhod.

Výhody machu (machových stien, či obrazov):

  • Mach absorbuje dvakrát toľko zvuku, ako podobné priemyselné produkty
  • Mach odpudzuje čiastočky prachu a to pomocou neustáleho procesu prijímania a vydávania vlhkosti, ktorý má vo svojej podstate
  • Mach je pružný – stáva sa suchším ak vlhkosť klesne pod 40% a naopak získava svoju pružnosť pri vlhkosti nad 40%
  • Mach nevyžaduje závlahu, denné svetlo ani žiaden iný typ starostlivosti
  • Mach je hypoalergénny

 
Živá stena, oáza pokoja, ktorou môžete oživiť obývačku, spálňu, detskú izbu, ale aj kancelárske priestory. Vždy dosiahnete iný efekt a spojenie s prírodou.