Deťom sa snažíme od narodenia poskytovať tú najlepšiu starostlivosť a to naozaj v každej oblasti. Ako tak postupne rastú pred vašimi očami, snažíte sa prispôsobiť ich veku aj priestor v ktorom žijú.

Najskôr detské postieľky vymieňame za väčšie postele a v momente, keď sa z dieťaťa stáva predškolák, je najvyšší čas zamyslieť sa nad ostatnými kusmi nábytku ako sú stôl, či stolička.

Novinky z technologického veľtrhu CES 2019 v Las Vegas

Tento veľtrh po iné roky prinášal aktuality zo sveta technológií a to najmä zo sveta PC, či mobilov. Tento rok bol však výnimočný. Do popredia sa dostali napríklad inteligentné zrkadlá, ktoré sú schopné riadiť skoro celú domácnosť. Ovládané sú hlasom, teda hlasovými povelmi. Veľtrh však zasiahli aj trendy v oblasti bývania a to spomínaný rastúci nábytok do detských izieb. Aký je to vlastne nábytok?

V prvom rade nábytok ako taký a jeho výber nie je dobré podceniť. Tvorí celkový dojem vášho domova, kancelárie, či samotnej izby. Dôležité je pri jeho výbere, ak sa jedná o detskú izbu, zvažovať ergonomickú stránku. Vtedy prichádza na scénu rastúci nábytok, ktorý slúži dieťaťu nie len po estetickej stránke, ale aj po tej funkčnej. Hoci nie je lacný, táto investícia sa vráti minimálne v podobe spokojného dieťaťa, ktorý aj vďaka funkciám tohto nábytku môže rozvíjať svoje schopnosti.

Tento nábytok si viete nastaviť podľa toho, ako vaše dieťa rastie. Rastúce stoličky a rastúci stôl patria medzi ťahúne tohto funkčného nábytku. V dnešnej dobe je výrobcov niekoľko, samozrejme môžete pokukávať aj po zahraničí. Ceny nie sú nízke, ale dopyt po tomto nábytku každoročne rastie. Možno práve preto, že rok čo rok má väčšie percento detí problém so správnym sedením za stolom, či správnym držaním tela.

Nájdete aj názory, ktoré sa nestotožňujú s kúpou tohto typu nábytku. Niekedy predsa potrebný nebol. Súhlasíme, avšak niekedy nebol potrebný ani mobilný telefón.