Jeseň je obdobie plné krásnych farieb, meniacej sa prírody a dekoračných kúskov, ktoré si môžete vyrobiť sami z toho, čo ponúka príroda alebo siahnuť po iných pomôckach.

Jesenné farby a materiály

Pri vyberaní farieb do jesenného dekoru domácnosti je dôležité uvedomiť si, že okrem samotnej oranžovej je mnoho ďalších farieb, ktoré v kombinácii vedia navodiť jesennú atmosféru. Siahnite napríklad po odtieňoch béžovej, zelenej či jemnej baklažánovej farbe. Každú z týchto farieb môžete umiestniť podľa vášho uváženia v ktorejkoľvek miestnosti.
Či už sa rozhodnete dať si jeseň v týchto farbách do spálne, obývačky, kuchyne či do haly.

Pri materiáloch máte taktiež plno možností. Čo takto kombinovať drevo so sklom? Alebo nečakať na zimu a zahrnúť do interiéru vlnu už teraz? Nebráňte sa ničomu, čo sa vám páči. Koniec koncov ide predsa o váš interiér a je dôležité, aby ste sa v ňom cítili čo najkomfortnejšie.

Dekor z prírody

Nazbierajte si popadané gaštany, šišky, rôzne lístie či polámané halúzky. Využitie si nájde každý jeden kúsok, stačí popustiť uzdu fantázie.

Ak by ste potrebovali trocha pomôcť, ponúkame pár jesenných tipov:

1. TEKVICA

Využiť ju môžete nielen ako vyrezávanú dekoráciu, ale aj ako prírodnú lampu, misu pre jesenný dekor z kvetov, lístia a šišiek.

2. JESENNÝ VENIEC

Ozdobte si váš domov už pred vstupom. Takto budú všetci vedieť, že ste pripravení na jeseň a že váš domov je krásne útulný. Jesenný veniec si môžete vyrobiť spoločne celá rodina alebo môžete vyrobiť viac jeho verzií a veľkostí a použiť jeho mini verziu ako visiacu dekoráciu.

Na výrobu jesenného venca vám bude stačiť pár halúzok, špagát, lístie, šišky či čokoľvek, čo vám padne do oka. Pripomíname, že kreativite sa medze nekladú.

3. ÚTULNOSŤ

Drevo a sviečky sú jasným znakom útulnosti vo vašom bývaní. Pri rozmiestňovaní sviečok ale dajte pozor, aby boli uložené bezpečne.

4. SPÁNOK

Prezlečte si posteľné obliečky do niečoho jesenného. Flanelové, bavlnené obliečky či prikrývky, vlnený pléd, či trend posledných rokov ručne pletená deka. Stavte na komfort a ak je to možné, tak aj na jesennú škálu farieb.

5. RECEPTY

Aby ste jesenný interiér zavŕšili k dokonalosti, pomocou receptov si svoj domov rozvoňajte. Jesenných receptov je všade mnoho, nebojte sa experimentovať a užite si jeseň naplno so všetkým, čo ponúka.